Trials & Errors – Stødig livealbum fra countryrockere

Trials & Errors – Stødig livealbum fra countryrockere

Trials & Errors er en liveplate, spilt inn i Brüssel i 2003, og den består av et knippe sanger fra tidligere Songs: Ohia utgivelser, noen sanger fra den kommende platen, og atter andre som bare vil være å finne her.

Jason Molina, som synger og spiller gitar, har med seg Jason Groth på andregitar, Pete Schreiner på trommer og Mike Kapinus på bass. Sammen danner de en stødig, men løs enhet, og musikken buldrer sikkert ut over publikum.

Stilmessig plasserer Magnolia Electric Co seg et sted i nærheten av countryrock og indie, og referansene er ganske så tydelige. Tydeligst av dem alle er Neil Young og Creedence Clearwater Revival. Førstnevnte synger Jason Molina noen strofer av her og der, og det er innlysende at han henter mye inspirasjon fra den gamle rockeren.

Men Magnolia blir ikke noe plagiat av Crazy Horse av den grunn: Det er heller lettere å se på dem som en røffere versjon av My Morning Jacket. Sangene her er til dels strålende utført, og man kan ikke annet enn gjette at dette må ha vært en fantastisk konsert.

Nå er som nevnt Trials & Errors ment som en venteplate, men det bør ikke hindre nye lyttere fra å sjekke ut Magnolia Electric Co allerede nå. De som kjenner seg hjemme i nevnte Neil Young og My Morning Jacket kan fort oppdage en ny favoritt her.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.