Lullabies To Paralyze – Voksne vuggeviser

Lullabies To Paralyze – Voksne vuggeviser

Det er først og fremst førstesingelen Little Sister som denne gangen karakteriserer Queen Of The Stone Ages teft for uslåelige riff. Låten føyer seg pent inn i rekken av Joshua Homme-signerte klassikere sammen med uslåelige No One Knows og The Lost Art Of Keeping A Secret.

Men Little Sister er langt fra eneste høydepunkt å spore på Lullabies To Paralyze. At bandets fremtredende bassist Nick Oliveri for første gang ikke bidrar på plate betyr mindre enn fryktet, for Queens Of The Stone Age er fremfor noe Josh Hommes baby.

Låtmessig har ikke dronningene beveget seg langt fra sitt opprinnelige uttrykk til tross for at strofene i åpningslåten This Lullaby vitner om noe helt annet enn vi kunne forventet fra denne gjengen. Her snakker vi om et spor som står godt til sin tittel, med en kledelig irsk undertone.

For gjennom albumets øvrige fjorten spor er det stonerrockerne Queens Of The Stone Age slik vi kjenner dem som trer frem og viser krefter. Bidrag som eksempelvis Everybody Knows That You Are Insane, Tangle Up In Plaid og Burn The Witch er ypperlige eksempler på hvorfor nettopp dette bandet er i en ledende posisjon på dagens rock’n’roll-kart. Gruppen gjør som nevnt over ikke noe radikalt nytt her, men forsterker derimot sin posisjon med et knippe hardslående, men catchy låter som de fleste andre aktører i segmentet kan misunne dem.

Oppsummert kan altså Lullabies To Paralyze karakteriseres som den fjerde strake kanonskudd fra Queens Of the Stone Age på rad.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.