Transistor Radio – Lytt på radio!

Transistor Radio – Lytt på radio!

Resultatet er et godt og særdeles trivelig album fra en ukjent herremann som sannsynligvis ikke kommer til å forbli ukjent så fryktelig lenge.

I senere tid har M.Ward vært svært aktiv på flere fronter. Han har turnert i USA sammen med Conor Oberst (Bright Eyes) og Jim James fra My Morning Jacket under banneret Songwriters Tour. Ellers har han også vært gitarist for Bright Eyes og spilt sammen med størrelser som R.E.M og Bruce Springsteen som en del av Vote For Change-turneen. Mannen har altså etter hvert opparbeidet seg et navn i hjemlandet, men i Norge er han fremdeles et relativt ukjent blad. Foreløpig.

For albumet Transistor Radio kan rette mye på dette. Platen er fylt opp av over snittet gode låter som befinner seg i sjiktet mellom folkrock- og singer/ songwriter-segmentet.

I likhet med en rekke andre artister innen samme sjanger, synger M. Ward med den stemmen han har. Som i grunnen god nok. Mannens behagelige stemme passer stort sett utmerket til de neddempede og laidbacke låtene, som kun unntaksvis tar turen utenom den akustiske settingen. Inn i mellom trår imidlertid M. Ward til med elektriske gitarer og rullende boogie woogie-piano. Han er likevel aller best når han kun er akkopagnert av akustisk gitar, som for eksempel i countryperlen One Life Away og i Hi-Fi.

Gjestelisten er ellers lang og ganske imponerende. Den teller størrelser som Jim James (My Morning Jacket), Howe Gelb (Giant Sand), Vic Chestnutt og John Parish (PJ Harvey). Uten å føre M. Ward i skyggen av den grunn. Hans vellydende og vellagede låter klarer helt utmerket å hevde seg alene.

Transistor Radio er likevel ikke en feilfri utgivelse. Platen er for lang. Seksten låter er i overkant for mye, og etter hvert som platen nærmer seg slutten er det klart at ikke alle låtene rettferdiggjør sin plass på albumet.

Enkelte bidrag kunne med fordel vært luket bort, spesielt gjelder det enkelte innslag som rett og slett virker uferdige.

For med de nevnte justeringene tatt i betraktning kunne det endelige resultatet så og si blitt perfekt. Alt i alt er likevel Transistor Radio en utmerket plate som er full av flotte lydbevis på alt som var bra med radio i gamle dager.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.