En legende inntar Rockefeller

En legende inntar Rockefeller

Karrieren kjenner de fleste med et godt øre for kvalitetesrock. Ian Hunter Patterson var frontfigur, vokalist og låtskriver i Mott The Hoople. På gruppens CV finner vi bandets store singelsuksesser som All The Way To Memphis, Roll Away The Stone, The Golden Age Of Rock & Roll og Honaloochie Boogie, alle skrevet av Hunter. Bandets aller største hit skrev han imidlertid ikke. All The Young Dudes ble skrevet av Mott The Hooples største fan, ingen ringere enn David Bowie.

En stor låtskriver
I 1974 ble Mott The Hoople oppløst og Ian Hunter startet på en solokarriere som kommersielt sett skulle gå i bølgedaler, men som likevel skulle sette dype spor etter seg,

Hunter er kanskje ikke en artist som kan karakteriseres som en stor sanger, og heller ikke musiker for den saks skyld. Hans evner som gitarist og pianist er mildt sagt svært begrensede. Det er først og fremst talentet for å skrive låter som både er fengende og engasjerende og som klarer å uttrykke ektefølte følelser på en overbevisende måte som er Hunters forte.

Og det er balladene hans som sitter aller best. For eksempel bør låter som I Wish I Was Your Mother og Ships (som handler om hans forhold til hans far) fremheves. For ikke å glemme den beste av dem alle; den usedvanlig vakre og såre tenåringsforelskelsen Irene Wilde hvor han nærmest tigger om å bli «somebody someday».

Men karen kan selvfølgelig rocke også! Trenger du bevis, så er det bare å ta en lytt på låter som Just Another Night, Cleveland Rocks og ikke minst hans ødødelige ode til rock’n’roll; Once Bitten Twice Shy.

Ian Hunter har også gjort seg bemerket som produsent for artister som Ellen Foley, Generation X (Billy Idols band før han gikk solo, red.anm.) og det finske glamrockbandet Hanoi Rocks. Ellers har han vært en inspirasjonskilde for storheter som The Clash (Mick Jones er stor fan av Mott The Hoople og co-produserte blant annet Hunter-albumet Short Back’N Sides sammen med Mick Ronson), britpoppere som Oasis og Blur, Queen og Def Leppard.

Ian Hunters låter er videre spilt inn av en rekke artister, deriblant The Pointer Sisters, Maria McKee, Willie Nelson, The President Of The United States Of America, Blue Öyster Cult og Barry Manilow(!). Det er heller ingen stor overraskelse at fanskaren stadig øker.

God konsertartist
Mannens gode rykte som konsertartist er fremdeles intakt, og med seg til Norge og Rockefeller har han en solid backinggruppe. The Rant Band består av Mark Bosch, James Maestro, Graham Maby, Andy Burton og Steve Holley.

Hunters trofaste fanskare vil helt sikkert ta turen til Rockefeller onsdag 27. april, noe som unge rockere med sans for oppegående mainstreamrock og som er interessert i rockhistorien også gjøre. Det er tross alt ikke hver dag vi har mulighet til å oppleve en levende rocklegende med Hunters historie på scenen i hovedstaden.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.