Days Run Away – Velrestaurert hus

Days Run Away – Velrestaurert hus

Når de nå er tilbake med sitt første album på elleve år er det ting som tyder på at The House Of Love vil gjøre et nytt forsøk på å innta poptronen. Og i større grad enn sine samtidige og nåværende poporkestre fra øyriket i vest, viser Guy Chadwick og kompani igjen tendenser til popsnekreri av ypperste sort.

Comeback-platen har fått den treffende tittelen Days Run Away og inneholder et knippe utsøkte popmelodier av den gode gamle sorten. De to første bidragene; Love You Too Much og Gotta Be That Way, er alene verdt prisen. For vi må kanskje dykke like mange år tilbake i tid – til vi sist hørte fra dette bandet – før vi kan spore like fine poplåter fra en gruppe som stammer fra gode gamle England.

Singelsporet Gotta Be That Way er kanskje albumets aller sterkeste enkeltinnslag. Dette er en klassisk gitarbasert britisk popmelodi, krydret med lekre harmonier og et uimotståelig refreng som setter seg umiddelbart.

Men det er slett ikke første gang The House Of Love serverer popmusikk av dette kaliberet. For Gotta Be That Way er fullt på høyde med klassikere som Shine On og Beatles And The Stones, som begge var innom de britiske singellistene i 1990 – men også de eneste singlene signert bandet som i det hele tatt var innom UK Top 40. Ufortjent i grunnen, da The House Of Love gjennom sin første periode bød på en rekke låter av tilsvarende høye kvalitet.

Resten av platens bidrag er nok ikke fullt like iørefallende, men likevel er låtutvalget mer enn godkjent grunn til å gjenopplive The House Of Love, som med dette ønskes hjertelig velkommen tilbake på arenaen. Denne gangen bør også publikum våkne opp for dette fine bandet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.