Slottsfjell Festival åpner i kveld

Slottsfjell Festival åpner i kveld

Med tanke på at det kun er tredje gangen Slottsfjell Festival arrangeres, er det imponerende å observere hvordan festivalen har vokst siden starten. Årets program er det heller ikke mye å utsette på, kanskje med unntak av at noen flere store internasjonale navn kunne ha toppet plakaten. Britiske Cranes og Dizzee Rascal, franske Phoenix, finske 22 Pistepirrko og svenske The Ark, Anna Ternheim, Raymond & Maria og Timbuktu med Damn! er blant årets headlinere.

Men de programansvarlige har uansett sikret seg det beste av hva norsk musikk kan by på, og blant nasjonale størrelser finner vi Madrugada, BigBang, Mayhem, Animal Alpha, Minor Majority, Mohammed, The Beautiful People, Thulsa Doom, Rhumble In Rhodos og Brimstone. Og da har vi ikke en gang nevnt at byens store(!) sønn Jahn Teigen også stiller på scenen, og byr på sin første konsert i hjembyen på mange år.

Lokale urørte på klubb
NRKs Urørt-prosjekt har i tillegg regien for at flere vestfoldsband uten platekontrakt får sjansen til å vise seg frem for et større publikum under Slottsfjell Festival 2005. Blant de aktuelle navn som går på scenen allerede i kveld finner vi Blokk 5, Iscariot, Red 7 og Noplacetohide. De to sistnevnte skal i tillegg til å presentere sitt eget materiale fra en av klubbscenene også hylle Tønsbergs kanskje aller største band, Seigmen, som blir æret med egen tributekonsert på Baglerscenen inne på festivalområdet lørdag ettermiddag.

Burgerkonflikt
Etter at Slottsfjellfestivalen presenterte sin kulinariske festivalmeny har både Greenpeace, Dyrebeskyttelsen og partiet De Grønne reagert. Noen har til og med varslet at en aksjon er påtenkt.

Festivalledelsen har imidlertid ingen problemer med å presentere tradisjonell vesfoldskultur. Det er jo viden kjent at Vesfold har en unik hvalfangsthistorie, og det er denne Slottsfjellfestivalen vil presentere for publikum:
– Vi ser på dette som helt problemfritt, sier festivalsjef Christoffer Rød, som mener kritikken fra miljøvernhold er lite nyansert.

Olaf Brastad i Bellona slutter seg til dette, i motsetning til sine motstykker i Greenpeace og De Grønne:
– I vår organisasjon er vi hvalkjøtt-entusiaster. Jeg har allerede kjøpt noen kilo hos min utmerkede fiskehandler i Holmestrand i sommer, sier han

Madcon og NOAH slutter seg til
Nå har også den populære hiphop-duoen Madcon gått ut med en kommentar om at de vil prøve å få folk unna matbodene under årets Slottsfjell Festival. Dette vil de gjøre ved å boikotte fra scenen.

Merkelig er det jo da at de kommer på festivalen og tjener penger på nettopp hvalkjøtt!

Panorama kommer tilbake med fyldige dagsrapporter fra Slottsfjell Festival 2005. I mellomtiden kan du la deg pirre av det komplette programmet og hva som ellers skjer på Slottsfjellet på festivalens egne hjemmesider www.slottsfjellfestival.no.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.