Three Cheers For Sweet Revenge – Sint forstadspunk

Three Cheers For Sweet Revenge – Sint forstadspunk

På platens cover kan man se tidligere visepresidentfrue Tipper Gore’s sort-hvitt bidrag til det amerikanske kulturliv, ”Parental advisory” som advarer mot ”explicit content”. Det var nok aldri noen tvil blant Tipper og hennes venner om at det burde advares mot innholdet på dette albumet. Tekstene er usensurerte, uten at det betyr så mye, og coverbildet er lett voldsromantisk. Sammen med sin punk-light-stil er det et album som går rett hjem hos deler av vestens unge og lovende.

De synger om selvmord, misbruk og andre tabuområder. Like fullt er det friske spark oppover i samfunnsrekkene som preger albumet. Guppen selv beskriver sitt gjennombrudd som en stor seier, og at de med dette viser at New Jersey- ungdommen ikke bare er søppel og mafiabarn.

Det ligger med andre ord mer enn nok sinne bak dette albumet. I starten av albumet lykkes de også godt med å kanalisere dette inn i musikken. Det starter med den vellykkede rockeballaden Helena og fortsetter med Give ’Em Hell Kid og To The End, to fengende punklåter.

Refrengene er gode, og det er lett å falle for fristelsen til å synge med. Det spilles mye på bandets evne til å skape fengende refrenger gjennom hele albumet. Dessverre funker ikke oppskriften like bra i lengden, og mot slutten av albumet kunne de med hell utelatt noen spor som virker mest som unødvendig platefyll.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.