Mye bra i Bukta

Mye bra i Bukta

Festivalen, som på sikt satser på å bli Norges beste rockefestival, ble første gang arrangert i fjor, den gang med kun norske band. I år har de utvidet med noen sterke internasjonale navn, men hovedvekten av band er fortsatt hentet fra hjemlandet.

Under den første dagen, 22. juli, kan Buktafestivalen skilte med Cato Salsa Experience, Hopalong Knut, The Beautiful People og Toco’s Lounge fra den norske rockscenen. Fra det store utland har de hentet inn det japanske kultbandet The 5,6,7,8’s (bildet øverst), mest kjent her hjemme som husbandet i Quentin Tarantinos film Kill Bill 1. Finske 22 Pistepirkko med sin originale og morsomme garasjepop samt de genierklærte svenskene i The Soundtrack Of Our Lives (bildet til høyre).

Gratis formiddagskonsert
Den andre festivaldagen starter med noe så sympatisk som en gratis konsert på formiddagen. Her får publikum servert nasjonale stjerner som Madrugada og Minor Majority, samt de lokale stjerneskuddene Johanne Ballovarre med sin jazz/popmusikk og de hardtslående rockerne i Turdus Musicus.

Senere på lørdagen er det duket for en av ishavsbyens største og mest kjente musikere, Anneli Drecker (bildet til venstre). Som sammen med WE, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Supersuckers og nok en opptreden av Minor Majority skal underholde publikum frem til Phoenix avslutter det hele, forhåpentlig med midnattssolen som stemningsskapende bakgrunn.

For mer informasjon se www.bukta.no.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.