Transvestitt snappet Mercury-prisen fra favorittene

Transvestitt snappet Mercury-prisen fra favorittene

Vokalist og frontfigur Antony Hegarty begynte sin musikalske karriere som korgutt i Chicester i England, men flyttet senere til New York der han begynte å jobbe med performance art, og kle seg som transvestitt. Bandets andre album, I Am A Bird Now, Fotograf: Don Felix Cervantessom er preget av sterke og sentimentale låter om seksuell identitet, vant forran mer tradisjonell britiske band som Kaiser Chiefs, Coldplay og Block Party. De tok prisen på £20,000 (rundt 230,000 kroner) med seg hjem i går kveld.

I følge den britiske avisen The Guardian, beskrev vokalisten seieren som ”usannsynlig”. ”Det er som en konkurranse mellom en appelsin og et romskip og en potteplante og en skje,” sa han om de 12, svært forskjellige, nominerte.

Engelsk eller amerikansk?
Enkelte kilder, blant annet vinnerfavorittene Kaiser Chiefs, la ikke skjul på sin irritasjon over at Antony & The Johnsons i det hele tatt var nominerte til prisen, da han har tilbrakt mesteparten av livet sitt i USA. ”Han er egentlig en amerikaner,” sa Nick Hodgson fra Kaiser Chiefs til The Guardian.
Andre var uenige i kritikken: ”For meg er Mercury-prisen om originalitet,” sa KT Tunstall, ”og Antony har laget den mest originale platen i år.”

Livet etter en Mercury-pris
Britisk media har denne uken rapportert om hva det betyr å vinne prisen, og tidligere vinnere har opplevd at platesalget øker med mange hundre prosent etter selv bare en nominasjon. Selv uttaler Antony Hegarty at prisen ikke handler om gode kritikker eller å bli det neste store bandet. ”For meg har synging alltid vært en mulighet til å flykte inn i fantasien, til å drømme,” sa han til The Guardian.

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.