Scream feiret seg selv

Scream feiret seg selv

(Rockefeller, Oslo – Fredag 30. september 2005)
Foto: Pål Dimmen

Fotograf: Pål DimmenEtter femten år i manesjen har Scream Magazine produsert ett hundre utgaver. Bladet har gått fra å være en hjemmelaget amatørblekke til å bli landets lengstlevende musikkmagasin. Med en metallkompetanse uten sidestykke har magasinet fôret leserne med nyheter, intervjuer og anmeldelser fra inn og utland. Dette må selvsagt feires, og hva er da mer naturlig enn å invitere til en to dagers metallfest på Rockefeller?

Fredagen åpnet med de to svenske heavy metal-gruppene Morgana Lefay og Tad Morose, før Borknagar gjorde sin første konsert på mer enn to og et halvt år.

Forsinket overraskelse
Den store overraskelsen skulle i utgangspunktet avsløres klokken 23, men halvannen time senere var det fortsatt ingen som visste hva som skjulte seg bak den provisoriske veggen på scenen. Ryktene hadde riktig nok svirret rundt i lokalet i mange timer allerede, uten at noen våget å satse penger på hvem det kunne være. Fotograf: Pål Dimmen

Så var tiden endelig inne. Veggen forsvant, og på scenen sto pluselig et av landets, om ikke verdens, mest inflytelsesrike black metal-band. Emperor, med Ihshan, Samoth og Trym i spissen, freste seg gjennom The Loss And Curse Of Reverence, I Am The Black Wizards og Inno A Satana som om de ikke hadde gjort annet enn å øve i løpet av de vel fire årene bandet har vært oppløst.

Selv om gjensynet med Emperor ble særdeles kort, viste det seg at overraskelsen var todelt. Det ble nemlig avslørt at bandet skal headline neste års Infernofestival og Wacken Open Air. Dermed var kveldens forestilling kun en liten smaksprøve av hva vi kan forvente oss fra black metal-legendene i tiden fremover.

Med dette vil Panorama takke Scream Magazine for en glimrende fest, og gratulere så mye med jubileet. Måtte det bli femten nye år!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.