Dark Light – Svakt fra finske gothere

Dark Light – Svakt fra finske gothere

Det er noen lysglimt å spore i starten, men stort sett kan det meste av Dark Light 45 minutters spilletid beskrives som kjedelig. HIM, eller His Infernal Majesty som er bandets fulle navn, skuffer altså stort gjennom dette albumet. Der gothrocken deres tidligere hadde orginalitet, potens og snert, blir resultatet her tannløst og lite fengende.

Mens vi på en del av deres tidligere utgivelser fikk en ”sing-a-long”-følelse får vi denne gangen en uønsket ”bli-ferdig-med-maset”-følelse. En trist utvikling med andre ord.

Det beste på dette albumet kommer som sagt i starten, med Vampire Heart der de er pompøse og mektige slik vi kjenner dem fra tidligere goth-ballader. Også neste bidrag, Rip Out The Wings Of A Butterfly, makter å holde håpet om nok en frisk finsk rockplate oppe. Et håp som vokalist Ville Valo og resten av HIM-gjengen dreper sakte, men sikkert gjennom resten av albumet.

De spiller på de samme triksene som har gitt dem suksess tidligere, de er pompøse, tøffe, dystre og lystige på en gang. Bare uten troverdighet denne gangen.

De klarer dessverre ikke engasjere lytteren og jo flere ganger man hører på albumet jo mindre interessant blir det. Til slutt blir man sittende å vise større interesse for det ”usynlige” blekket de har brukt på coveret enn for musikken albumet inneholder.

Skal du bli kjent med HIM, ikke begynne med Dark Light. For dette må kunne karakteriseres som finnenes svakeste utgivelse til nå.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.