Transmit Disrupt – Ikke ueffen emorock

Transmit Disrupt – Ikke ueffen emorock

Britiske Hell Is For Heroes oppnådde en formidabel suksess i hjemlandet med debuten The Neon Handshake tilbake i 2003. Albumet kom overraskende høyt opp på hitlistene, overraskende med tanke på at den hybriden av punk, god rock, hardcore og indie som Hell Is For Heroes serverer ikke akkurat er å regne for typisk hitlistemateriale.

De fem guttene er nå tilbake med sitt andre album Transmit Disrupt, og backet opp av forholdsvis store selskap er de klare for å ekspandere suksessen til det store utland. Ikke utenkelig for albumet er til tross for sine ikke direkte skjulte glatte amerikanske emo-tendenser slettes ikke noe dårlig håndverk.

Det er passe punkete, passe skarpt i kantene, ikke rent lite tøffe riff og akkurat på grensen glatt og fengende i refreng, samt så mykt som seg hør og bør i de mer balladeorienterte låtene. Justin Schlosberg har en stemme og et utseende som målgruppen vil ta godt imot med lengtende åpne armer.

Hell Is For Heroes er på ingen måte utfordrende, spennende, provoserende eller noe spesielt bra, men like fullt akkurat såpass gode at de beviser at emorocken ikke alltid må være så fryktelig kjedelig så det en blir presentert for på andre siden av Atlanteren. Transmit Disrupt er således et helt ålreit album, dog i små doser for dette blir lett ensformig i lengden.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.