Places I Have Been – Sørlandsk kjedsommelighet

Places I Have Been – Sørlandsk kjedsommelighet

I grove trekk er dette nemlig en forsvinnende lite spennende plate. Her prøver man seg på country, pop og kanskje et snev av americana. Sjangere man ikke bør ta sjanser med i en brutal verden. For hva skal man si? Det er ikke katastrofalt dårlig. Det er rett og slett bare så inderlig tamt. Overraskelsene uteblir nesten totalt, og dette er dessverre ikke ment i positiv forstand.

I rettferdighetens navn må det innrømmes at låta You Keep Me Hanging On byr på noen bittesmå høydepunkter. Her vekkes nemlig troen på at også Venke Knutson egentlig kan by på spennende musikk. En stillferdig variant, som med noen litt mindre strømlinjeformede grep kunne blitt til noe i nærheten av en vakker låt.

Også Kurt Nilsen er med. Selvsagt synger mannen bra, og i kombinasjon med Venke Knutsons nesten litt naive opptreden på coverlåten When The Stars Go Blue, kan det også her spores et snev av musikalsk spenning. Andre har imidlertid gjort det samme før dem, og da med et langt mer spennende resultat.

Hovedproblemet på denne plata er imidlertid den totale mangelen på holdepunkter. Hva vil man egentlig med dette? Det kan umulig være for spenningens skyld, og ei heller for å få frem det beste i Venke Knutsons musikalske talenter. Som sagt innledningsvis- Venke Knutson kunne garantert ha servert spennende og fin musikk med stemmen sin, men i en versjon så kjedelig som dette blir det tilnærmet meningsløst.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.