Scroll To Top

Come Up For Air – Klangfullt og midnattmagisk

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Star Is Just A Sun var på mange måter et innadvendt og, om ikke vanskelig, komplisert album. Det var ikke vanskelig å forstå i seg selv, men du skulle ha god tid og tålmodighet for å la det virkelig komme til sin rett.

The White Birch har ikke forandret seg mye siden sist, for Come Up For Air er et ganske så stillferdig og vart popalbum. Men lydlandskapet er åpnere og melodiene langt tydeligere.

Briskebybehjelperen Ola Fløttums stemme står sentralt her, og han synger akkurat slik musikken legger opp til: Forsiktig og nesten naivt, som om han er redd for å vekke naboene.

Faktisk er det nesten mulig å se for seg Fløttum sitte i leiligheten sin midt på natta, med hodetelefoner og en mikrofon, mens han hviskesynger låtene sine. For dette er uten tvil musikk for de sene timer, da verden har gått til ro for natta og tankene siger på. Stemningen på Come Up For Air er midnattmagisk, og varer hele albumet ut.

I likhet med den forrige utgivelsen får låtene først skikkelig tak på sin lytter etter at de har fått spilt seg varme noen ganger. Men det er ikke enkeltlåtene som huskes best etterpå, det er helheten og den vakre atmosfæren som omfavner hele plata. Derfor er det egentlig ikke noe poeng i å trekke frem spesielle spor, men singelen Seer Believer er helt klart ei låt som står igjen.

Forvent et klangfullt og varmt album som først belønner deg som lytter etter en stund. Det er verdt det.

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer