Scroll To Top

Hat trick for Madrugada

Artister: Sjangre: ,

Foto: Autumn de Wilde (EMI Music)

Det var med andre ord ingen stor bombe at nettopp Madrugada ble kveldens største vinnere under SpellemannprisenChateau Neuf i går kveld. De vant hedersprisen Årets Spellemann og Rock. I tillegg ble de sammen med deres duettmakker Ane Brun belønnet med pris for Lift Me, som også vant i klassen Kvinnelige artist. Robert Post kunne også dra hjem med to priser etter å ha danket ut sine motnominerte i klassene Mannlige artist og Musikkvideo.

Ingen pris til de trippelnominerte
Verken Maria Mena eller Ravi & DJ Løv – begge trippelnominert – kunne dra hjem med bronseharper i veskene sine, men begge var blant artistene som opptrådte under lørdagens show. Det gjorde også blant andre Animal Alpha, Briskeby (med Magnet for anledningen), Mira Craig og Sofian.

Gitaresset Terje Rypdal ble videre hyllet med årets hederspris, med musikalsk introduksjon av andre norske gitaress på scenen: Ronnie Le Tekrø, Lars Håvard Haugen, Knut Værnes, Vidar Busk, Knut Reiersrud og Bjørn Berge.

Få overraskelser
Det var egentlig få store overraskelser å spore blant prisvinnerne i år heller. Leif Ove Andsnes tok for eksempel hjem sin åttende pris i kategorien Klassisk musikk, mens Ole Ivars tok hjem sin sjette i klassen Danseorkester. Mest oppsiktsvekkende var det at Alog fikk med seg pris for Elektronika, og danket ut hard konkurranse fra Datarock, mens Marthe Valle fikk pris som årets Nykommer.

Blant de øvrige vinnerne finner vi ”gjengangere” som Röyksopp (Pop), Paperboys (Hip hop/R’n’B), Nils Petter Molvær (Åpen klasse) og Vamp (Viser).

Her er listen over samtlige vinnere i Spellemann 2005:

Årets musikkvideo: Robert PostGot None
Hip hop / R’n’B: PaperboysWhen Worlds Collide
Country: The RespatexansShine On
Danseorkester: Ole IvarsVi Tar Det Til Manda’n
Klassisk: Leif Ove AndsnesRachmaninov Piano Concertos 1 & 2
Jazz: Hans MathisenQuiet Songs
Elektronika: AlogMiniatures
Åpen klasse: Nils Petter MolværER
Blues: Kåre Virud BandIld Og Vann
Samtidsmusikk: Nils Henrik Asheim19. March 2004
Barneplater: Geirr LystrupSangen Om Yebo
Metal: Audrey HorneNo Hay Banda
Mannlige artist: Robert PostRobert Post
Pop: RöyksoppThe Understanding
Folkemusikk / gammeldans: Moldestad / Mjølsnes / HøgemoGamaltNymalt
Kvinnelige artist: Ane BrunA Temporary Dive
Rock: MadrugadaThe Deep End
Viser: VampSiste Stikk
Årets nykommer: Marthe ValleIt’s A Bag Of Candy
Årets Hederspris: Terje Rypdal
Årets Bransjepris: Jan Paulsen og Sæmund Fiskvik
Årets Spellemann: Madrugada

Om skribenten

kommentarer