Music To The Life Of The Late Olivia Mordecay – Gi honnør II

Music To The Life Of The Late Olivia Mordecay – Gi honnør II

Mossebandet Beezewax har ikke hvilt på de berømte laurbærene etter den kritikerbejublede fjorårsutgivelsen. Who To Salute ble på tampen av 2005 utgitt til strålende kritikker i Spania og vil senere i år bli lansert blant annet i Japan og Australia. I tillegg har de turnert kontinentet sammen med powerpopgudene The Posies, også dette til stående og vel så det.

Music Of The Life Of The Late Olivia Mordecay er en slags hyllest til kunstnere som kanskje ikke når ut til alle. La oss for all del håpe at Beezewax ikke kommer til å inngå i denne gruppe kunstnere, for bandet fortjener alle den oppmerksomhet de kan få.

Gutta i Beezewax, med Kenneth Ishak i spissen, kan uttvilsomt sitt popsnekkerfag. Melodiene, om enn ikke like åpenbare og tilgjengelige som på Who To Salute, er nyanserike og til tider svært så fengende.

Hvor Who To Salute tjente sterkt på det umiddelbare og tilgjengelige, tjener Music To The Life Of The Late Olivia Mordecay like sterkt på at låtene er bedre arrangert og gjennomtenkt enn på forgjengeren. Selv om de går seg bort i softrocktåken av og til, er knallåter som åpningskuttet Youthful High Spirits, Take Any Life, All Terrain og Montclair, N.Y nok til å oppveie for de mer ukledelige låtene.

Music To The Life Of The Late Olivia Mordecay er enda et sterkt album fra Beezewax, Det er bare å bøye seg i støvet og fortsette å gi honnør til et av Norges beste popband.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.