Norsk nettmagasin om Berlin

Norsk nettmagasin om Berlin

Foto: Thomas Olsen

Mannen bak denne siden, Thomas Olsen, har skrevet for Panorama i ca to år, og har bodd i Berlin det siste året. Derfra har han blant annet rapportert hjem fra konserter med Beady Belle, Datarock, Jenny Wilson, Miss Kittin og Julee Cruise, og intervjuet en leken Angie Reed og en gråtende Tarja da hun ble sparket ut av Nightwish.

– Det blir nok en god del musikkstoff på Berlinberlin.no også. Men vi vil selvsagt dekke mye mer, sier Olsen.

Startet som blogg
– Idéen var at jeg ville lage en privat blogg, slik at venner og familie hjemme i Norge kunne følge med på hva jeg driver med i Berlin. Men så ballet det på seg, bloggen vokste seg til et helt magasin. Og ambisjonene tok liksom helt av.

Han får hjelp av andre nordmenn i Berlin, men tar gjerne imot flere bidragsytere.
Fotograf: Thomas Olsen– Så hvis du har et forhold til Berlin, om man bor her eller bare har vært på besøk noen ganger, og har lyst å skrive for oss, ta kontakt!

– Jeg er veldig fornøyd med magasinet så langt. Og håper selvsagt at mange vil finne det nyttig om de skal til Berlin. Og om du ikke finner informasjonen du leter etter er det bare å sende en e-post så skal vi hjelpe til så godt vi kan med tips og råd. På den måten kan vi også skrive artikler basert på det folk vil vite. Så bare skriv!

Mange norske artister
Det er ekstremt mange norske artister som både bor i og besøker Berlin, så det er helt naturlig for Olsen og berlinberlin.no å skrive om det.
– Det er nok minst to konserter i uka med norske artister her nede. Men har også opplevd at det har vært nordmenn på scenen annenhver kveld i lengre perioder. Det er nesten som å være hjemme noen ganger, ler han.

Fotograf: Thomas OlsenKaizers Orchestra spilte vel tre ganger i Berlin i løpet av fjoråret. De er sinnsykt populære her. Madrugada er også en gjenganger. I august kommer a-ha og gjør en stor utendørskonsert.

Maria am Ostbahnhof
Men det mest spennende foregår i følge Olsen på de små klubbene.
– En av mine absolutte favorittsteder er Maria am Ostbahnhof, som jeg også har skrevet om på Panorama flere ganger. Klubben minner litt om Blå i Oslo når det kommer til repertoaret, med hovedvekt på elektronisk musikk med innslag av jazz, pop, rock og hip-hop.

Mental Overdrive, Hanne Hukkelberg, Next Life, Nils Petter Molvær, Kim Horthøy og Jaga Jazzist har spilt på Maria, og senere denne måneden vil Erlend Øyes nye band Whitest Boy Alive spille der.
– Den klubben er verdt å sjekke ut, understreker han.

Fotograf: Thomas OlsenMen han har også andre steder å anbefale.
King Kong Klub er et herlig trashy sted med electroclash, punk og pop. Er du mer på technobaggen er Berghain og tilhørende Panoramabar obligatorisk. Lovelite i Friedrichshain er også å anbefale. En liten intim bakgårdsklubb med kule konserter. Litt bortgjemt. Men det er de stedene som er best. Hvor du slipper å stå i kø og hvor ølet er billig. Men det er litt urettferdig å trekke frem noen få eksempler i en by som Berlin hvor det finnes hundrevis av kafeer, puber, klubber og konsertsteder som er verdt å sjekke ut. Men dette skal vi skrive om fortløpende på Berlinberlin.no.

Fotograf: Thomas OlsenDet virker som det skjer en del på den elektroniske improvisasjonsscenen også. Har registrert flere norske navn innen den sjangeren her i det siste. Det er vel noe av det neste jeg har lyst å sjekke ut.

Vi kjører også en konkurranse hvor de som deltar i en Berlin-quiz kan vinne en langweekend i Berlin med reise og opphold dekket, samt billetter til Robbie Williams’ konsert 28. juli. Basement Jaxx skal varme opp, så det blir kjempegøy!

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.