Loveparade på beina igjen

Loveparade på beina igjen

Foto: Loveparade.net

Verdens største utendørsfest er tilbake. Etter år med haltende økonomi, og to år i dvale, har Loveparade stablet seg på beina igjen, og lover sommerens beste og største fest. Verdens ledende artister innen elektronisk musikk vil bidra til å gjøre Berlins gater om til dansegulv.

På programmet står blant andre Paul van Dyk, Tiesto, Tom Novy, Tobi Neumann, Seb Fontaine, Sonique, Tiefschwarz, Tomcraft, GusGus, Westbam, Lexy & K Paul, og mange, mange flere.

Golden tickets
Vil du støtte en god sak og samtidig få en spesiell opplevelse i sommer, kan du by på Loveparades eBay-auksjon hvor de selger ti Golden tickets. Dette vil si at billettene er plasser på en av paradens flåter, og pengene vil gå til rusforebyggende arbeid.

Her får du en unik utsikt over paraden og festen, samtidig som du får oppleve artister og dj’s på nært hold, ifølge Loveparades hjemmeside, www.loveparade.net.

Men du må være rask. Auksjonen som startet 26. juni vil avsluttes i morgen rett før klokken 13. Du må i tillegg belage deg på å betale en god slump for billettene: Utropsprisen på 1 Euro var blitt til 1.510 Euro da vi sjekket. Mer info om auksjonen finner du på hjemmesiden.

Tilbake for godt?
Loveparade startet i 1989 i Berlins undergrunn, bare noen få måneder før muren ble revet i 1989. Den gangen med 150 deltagere. Men den lille undergrunnsfesten vokste seg stadig større og sterkere.

Ti år senere, i 1999, nådde paraden sitt hittil største klimaks med hele 1,5 millioner mennesker som danset seg gjennom Berlins gater.

I årene som fulgte dalte interessen, og deltagelsen var halvert allerede i 2002 og 2003. Og på grunn av haltende økonomi, ble paraden kansellert de neste to årene. Men i år er altså kjærlighetsparaden tilbake, og skal vi tro arrangørene er de tilbake for godt.

Denne artikkelen er også publisert på Berlinberlin.no

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.