Vinn plater på Kraftwerk-nachspiel

Vinn plater på Kraftwerk-nachspiel

Tyskerne spiller altså i Grieghallen i Bergen mandag 7. august og på Sentrum Scene i Oslo tirsdag 8. august. I anledning oslobesøket arrangeres det et Kraftwerk-nachspiel på utestedet Internasjonalen på Youngstorget etter konserten. Her stiller Panoramas egen DJ Paul med kofferten full av musikk signert Kraftwerk, samt en ubeskrivelig rekke artister og band som har latt seg inspirere av robotene fra Düsseldorf.

I forbindelse med konserten på Sentrum Scene inviterer Panorama i samarbeid med Internasjonalen og EMI Music Norway våre lesere til å delta i denne eksklusive konkurransen hvor du kan vinne en bunke Kraftwerk-plater. I motsetning til våre ordinære konkurranser, må du denne gangen selv stille opp for å hente premien; altså ta turen innom Internasjonalen etter konserten tirsdag 8. august. Og det eneste du trenger å gjøre for å delta er å svare riktig på følgende spørsmål:
Kraftwerk har nådd toppen av den offisielle britiske singellisten UK Top 40 én gang (i 1982). Med hvilken utgivelse?

Vet du svaret må du sende det til konkurranse@panorama.no, og merker e-posten med Kraftwerk.
NB! Frist for å delta er tirsdag 8. august 2006 kl. 12.00. Navn på vinnere kontaktes og kan hente sine premier på Internasjonalen etter konserten på Sentrum Scene, og offentliggjøres på panorama.no dagen etter. Lykke til!

Gjennom sin lange karriere har elektropionerene i Kraftwerk gitt ut banebrytende og nyskapende musikk siden midten av syttitallet. Tyskerne gjorde elektronisk musikk til en sjanger allerede tidlig i dette tiåret med albumene Autobahn, Trans-Europe Express og The Man-Machine.

Definerte en hel sjanger
Kraftwerk oppnådde også listesuksess med singler som Showroom Dummies, The Robots, The Model og Tour de France gjennom sytti- og åttitallet. Gruppen har vært en uvurderdelig inspirasjonskilde for en rekke band og artister som definerte en helt ny sjanger med sine synthesizere. Depeche Mode, David Bowie, Madonna, Primal Scream, Beck, The Chemical Brothers og Röyksopp er bare noen av dem som har latt seg inspirere av robotmennene. Sist Kraftwerk besøkte Norge var i 2004 solgte de ut Rockefeller to dager på rappen, på rekordtid.

På scenen er Kraftwerk en helt spesiell opplevelse der de gjennom sofistikert bruk av visuelle hjelpemidler klarer å vise den diffuse grensen mellom menneske og maskin i vår moderne sivilisasjon.

Deres siste utgivelser er albumet Tour De France Soundtracks fra 2003 og livealbumet og DVD-en Minimum-Maximum som kom i fjor og som består av opptak fra 2004-turneen.

Showet tyskerne bringer til Norge skal ifølge arrangøren være uhyre eksklusivt, for det er kun Bergen og Oslo av skandinaviske byer som får oppleve Kraftwerk i liveutgave i 2006.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.