Scroll To Top

Scream – God underholdning

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

At det svenske glampopbandet Melody Club med tredjealbumet Scream igjen har laget en anstendig album, er svært overraskende. Overraskende fordi undertegnede hadde avskrevet bandet som kilde til dugende festmusikk. Materialet som utgjorde andreplaten Face The Music, stod som et eksempel på hvor galt det kan gå når man på død og liv skal melke en døende ku for alt den er verdt. Melody Club maktet kort og godt ikke å trykke på de rette popknappene. Til det resultat at de ikke ble morsomme, men bare slitsomme i sitt evige passtellfargede retrokjør.

Med dette i mente er Scream en hyggelig erfaring. Det beste er at man ikke må kutte seg gjennom lag på lag med tant, fjas og rosa polyester for å komme frem til de gode låtene. Tvert i mot er det kort mellom sterke enkeltkutt på dette albumet. Feed On Me, tittelmelodien Scream, Last Girl On My Mind, Evil Thing, Don’t Fake The Real Thing og Walk Of Love er alle representanter for det som var sårt savnet på Face The Music. Nemlig låter som står for seg selv, uten å hele tiden måtte søke ly i gruppens image for å rulle i tilstrekkelig grad.

Melody Club anno 2006 sender tankene i retning av et The Cars som holder låtskriververksted for Loverboy og The Ark. Ettersom de drikker tett under prosessen, utarter låtskrivingen til å handle om enkle, catchy låter det er litt flaut å innrømme at man liker. Som en dirty pleasure du fisker frem og dytter inn i spilleren når du tror ingen ser deg. Upretensiøs partypop som aldri utfordrer, men som sikrer godt humør.

Det er ingenting ved Scream som utvider dine kognitive horisonter. Men den klarer likevel å gjøre det forløperen ikke klarte; Å underholde deg spilletiden igjennom.

PS! Melody Club spiller på John DEE i Oslo 17. januar, Kvarteret i Bergen 18. januar og på Samfundet i Trondheim 19. januar. Her kan du vinne billetter til konserten i Bergen.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer