World Of It’s Own – Forvirrende sjangermølje

World Of It’s Own – Forvirrende sjangermølje

Og i tilfellet World Of It’s Own av svensken Magnus Tingsek er det akkurat dette som har skjedd. Man hører at han har prøvd, men mannen kan umulig ha gitt alt.

Her får vi servert en usikker blanding av funk, reggae, kassegitar og soul. I utgangspunktet kan jo dette høres riktig spennende ut, men nesten spiller ingen mann av hesten, så totalt sett blir blandingen rett og slett slitsom. Her savnes engasjement, nerve og det som ellers hører de tidligere nevnte sjangere til.

Jo flere sjanser denne skiva får i spilleren, dess mer usikker blir man på hva mannen egentlig har tenkt med musikken sin. Det er umulig å skjønne hvilken retning han ønsker å gå, og ikke på den spennende måten man kan støte på i annen virkelig kreativ musikk, men rett og slett av den meningsløse typen.

Ett høydepunkt finnes imidlertid på World Of It’s Own. Tingsek har gått løs på den utfordrende oppgaven med å tolke Depeche Modes Shake The Desease. Her finnes det naturlig nok bunnløse fallgroper, men på et merkelig vis klarer Tingsek å redde seg i land til bestått med sin tidvis artige kuriositet av en coverlåt. En liten blomst i et ellers uspennende landskap. Gjesp!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.