10 kjappe med Parkteatret

10 kjappe med Parkteatret

Foto: alexisfoto.no, Parkteatret, Oslo byarkiv

– Er det noe sannhet i floskelen ”100 år og like blid”?
– Selvfølgelig, og særlig når det er mange om feiringen. Parkteatret har jo vist seg å være like viktig i dag som da det ble åpnet i 1907!

– Hvordan fremsto egentlig Parkteatret for 100 år siden? Vi vil tro pomadefaktoren var høyere enn den er i dag?
– Vi håper da det – altfor få som bruker brylkrem og pomade i dag. Grünerløkkens kinematograf, eller Grünerløkkens Verdenstheater som det het fra 1913 til 1922, var et landemerke da. Vi holder på å undersøke hva innholdet var i de dager – så vent deg en og annen overraskelse 2. og 3. juni.

Fotograf: Byarkivet i Oslo

– Hva slags rolle synes du at Parkteatret fyller i dagens Oslo?
Parkteatret er et kulturhus med lokal forankring, med internasjonale gjester og et særs variert program. Parkteatret er det kulturhuset i Oslo i dag som er viktigst for veldig mange forskjellige publikumssegment. Og det er vi stolte over!

– Dere har nylig gått ut og annonsert at dere vil gi en underholdningsgave til publikum. Er det ikke vanligere at jubilanten mottar gaver? Har dere selv noen bursdagsønsker?
– Vi er vårt samfunnsansvar bevisst. Jubilanten mener at politikerne nå må kjenne sin besøkelsestid og sikre at Parkteatret fortsatt er til for byens befolkning.

– Er det noen grenser for hva man kan ønske seg? Et reformert The Beatles, for eksempel?
– Noen har ønsket Miles Davis og Alf Prøysen, men med alternativer… Vi har fått inn mange, mange ønsker allerede, og det er nesten til å gråte over hvor mye tillit de har til vår evne til å programmere. Mange av ønskene er jo realistiske å få gjennomført. I det hele tatt, fantastisk! Men siden du spør – vi har et begrenset budsjett, så «pakkene» du kan stemme frem på www.parkteatret.no fra mandag 16. vil nok gjenspeile det.

– Hva er det viktigste som har skjedd fra Parkteatrets scenekant i din tid?
– Tvinger du meg til å tenke på én konsert, blir det Sterk Naken Og Biltyvene som gjenforente seg hos oss februar 2005 (i forbindelse med Dugnad-prosjektet, red.anm.). Og som tenåring, da det var kino, så jeg Mitt Liv Som Hund sammen med kjæresten. Må si jeg er like stolt hver gang vi har fornøyde brukere, og i disse dager har vi jo omlag åtte forskjellige arrangement med deretter forskjellig publikum i uka. Det blir urettferdig å sette Teatersport, deLillos ’85, Hanne Hukkelberg eller Prînczen Paulîzta opp mot hverandre.

– I senere tid har det dukket opp en god del Blå-arrangementer hos Parkteatret. Fortell litt om den noe spesielle situasjonen?

– Det som ligger bak den situasjonen er historisk politiske føringer! Ganske enkelt så kunne ikke et AS motta statstøtte for ti år siden, og derfor startet man en forening som leverte innholdet på Blå. Da det ikke lenger er samme eiere i bardrift og forening, blir det forandringer.

Fotograf: alexisfoto.no

– Barnemusikkarrangmenetet Blårollinger går angivelig i skuffen etter årets sesong. Kommentar?
– Det vil være utrolig synd. Det er vel det beste barnekulturarrangementet som finnes.

– Hvordan ser de neste 100 årene ut for Parkteatret?
– Like schizofrent som idag – det blir fint, det!

– Hvis du selv helt fritt fikk velge et band eller en artist som skulle spille under jubileet – hvem skulle det blitt?
>Tom Waits!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.