– Bare to uker til festivalstart, Lars Tefre Baade. Stressa?
– Stressa? Ja som faen, men det har sin naturlig forklaring. Det er dette vi jobber for resten av året og nå handler det om at alle løse tråder samles. Programmet er klart og det føles utrolig godt. Nok en gang byr vi på flere av hva vi tror blir morgendagens stjerner – artister vi mener bør få litt ekstra oppmerksomhet – kombinert med artister for hvermannsen. Flere av artistene som har spilt her har deretter debutert i mediene, signert på majorselskaper og blitt spellemannsnominerte.
– Dere er inne i deres tredje festivalår. Hva er det viktigste dere har lært så langt?
– Hvor føler dere selv at dere står i forhold til de andre musikkfestivalene i Oslo?
– Det at vi er gratis for publikum gjør oss unike i seg selv. Vi bestemte oss tidlig for å aldri bli et Norwegian Wood 2 eller en Øya 4. Vi skal alltid være Kongene på Haugen, hvor enn det fører oss.
– Dere inviterer publikum og artister til å bestemme hvem som skal få spille. Hvorfor har dere valgt å gå den veien?
– Litt for å være Norges mest demokratiske festival, men også for å kunne ta tempen på hva folk ønsker å se. Forslagene er mange, og ikke alle henger på greip. Kongene på Haugen har mottatt over 170 demoer og CD-er fra band og artister i Norge og Sverige. Vi har uansett siste ordet, men flere av årets artister var ukjente for oss inntil de ramlet ned i postkassa vår.
– Som sagt er det mye CD-er, demoer og henvendelser fra selskaper og bookingbyråer, men folkets ønsker er også mange. En småoptimistisk osloborger ønsket seg Coldplay. Heldigvis hadde vi ikke penger til det.
– Kongene på Haugen noen år inn i fremtiden: Hva er de store, hårete visjonene?
– Visjonen er ikke hårete i det hele tatt. Vi skal skape minnerike opplevelser gratis for oslofolket, og ønsket er at festivalen skal være den beste måten for den musikk- og kulturinteresserte osloborger å runde av sommeren på, Vårt publikum skal føle seg priviligert, og sitte igjen med en følelse av at de er glade de kom, fremfor å bli hjemme på grunn av landskamp eller ruskevær.
– Apropos ruskevær: Oslo-sommeren så langt tatt i betraktning: Regnfrakk eller paraply?
– Denim.
– Dersom du kunne booke et band eller en artist helt fritt fra øverste hylle, hvem velger du?
– Hva er det definitive høydepunktet så langt i festivalens levetid?
– Det er mange og derfor vanskelig å trekke frem ett høydepunkt. At det i det hele tatt kom folk første året var nydelig. Avslutningskonsertet i 2005 med Thom Hell var nærmest magisk, det samme var stemningen i 2006, da flere tusen mennesker satt i parken og så Trollmannen fra Oz.
– Og hva blir høydepunktet i år?
– Vanskelig spørsmål. Personlig blir det vel å se Norgest desidert beste rockband – Grand Cafe – blåse løvet av trærne i parken. Velkommen!
Rock-vokalist gir ut barnesang. Siri Stray er en norsk sanger og låtskriver fra Østlandet. Hun…
Dalien er en norsk rapper som har sin egen stil. Det er ikke old school…
Fetter Tom har spilt inn filmmusikk med hjelp fra TNT-gitarist Ronni Le Tekrø. Forrige gang…
Hun har gitt ut sitt første soloalbum, og har ett til på vei. Hun har…
Amelie Aldner er en svensk artist bosatt i Norge. Med sin klare og kraftige stemme…
Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…