The Cure til Oslo

The Cure til Oslo

Det legendariske bandet The Cure kommer snart med sitt trettende studioalbum og i den anledning kommer de til Oslo Spektrum med turneen The Cure 4 Tour 2008.

Deres forrige utgivelse, den selvtitulerte plata The Cure fra 2004, ble av pressen karakterisert som den klart mest interessante utgivelsen bandet har kommet med på mange år, så det er store forhåpninger knyttet til den nye plata som bandet er i studio og jobber med nå.

Panoramas anmelder skrev: ”The Cure er også bandets klart mest interessante utgivelse på mange, mange år. Sannsynligvis må vi skru tiden tilbake til perioden før Disintegration.”

Pionerer i rockFotograf: Universal Music
The Cure var pionerer for den britiske alternative rocken og post-punken på 1980-tallet. Debutalbumet Three Imaginary Boys, kom i mai 1979. Det har vært flere utskiftninger i originalbesetningen, men frontfigur og vokalist Robert Smith står like støtt som den kreative kraften bak bandet nå som den gang.

The Cure blir av band som Jane’s Addiction, The Smashing Pumpkins, og Dinosaur Jr. oppgitt som en sterk inspirasjonskilde. Robert Smith selv sier han både kjenner igjen og setter pris på den sterke Cure-inspirasjonen han ser i band som Interpol og My Chemical Romance.

Siste gang The Cure spilte i Norge var helt tilbake i 1992. Neste sted blir altså Oslo Spektrum 11. februar. Billetter kan kjøpes på www.oslospektrum.no.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.