På Svalbard uten strøm – Slå på strømmen

På Svalbard uten strøm – Slå på strømmen

Noen band trenger elektrisk energi både på scene og plate og jeg er redd for at CC Cowboys er et slikt band. Det er noe tannløst og halvveis over konsertplaten På Svalbard Uten Strøm. Det mangler liksom den siste gnisten. Albumet fungerer på mange måter som en best of-plate hvor deres mest kjente låter og konsertfavoritter har fått ny innpakning. Denne gangen blir altså sangene pakket inn i en akustisk innpakning.

Det hele låter i utgangspunktet greit nok, men det mangler noe. Kraften og rocken mangler, slik at lytteren sitter igjen med et knippe sanger som lener seg mer mot et folk(elig) uttrykk og det som på nittitallet ble kalt roots. Her er det akustiske gitarer, banjo, celloer og fioliner, men fint lite rock and roll.

Men det er også mye som fungerer på På Svalbard Uten Strøm. Når Du Sover er blitt en varm og fin versjon som kler bandet utmerket. Så er den heller ikke bandets mest rocka låt i utgangspunktet. Åpningslåten På En God Dag og Lyst står seg også godt, mens de gamle slagerne Harry og Vill, Vakker Og Våt lider under mangel av elektrisk energi.

Noen ganger virker det dessverre som om bandet leverer varene på ren rutine. Medlemen Magnus Grønneberg, Jørn Christensen, Agne Sæther og Per Vestaby er utmerkede musikere, men her virker det som om de ikke gir så mye mer enn det som er høyst nødvendig. I tillegg er ikke låtskriver og vokalist Magnus Grønneberg verdens beste vokalist. Magnus innehar den klassiske stemmen som man enten liker eller misliker.

På Svalbard Uten Strøm er helt sikker finfin for blodfansen. Vi andre kan nok klare oss uten.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.