Scroll To Top

Dylan og White og Hank Williams

Artister:

Nyheten om at Dylan og White, sistnevnte kjent fra White Stripes, jobber sammen har spredt seg som ild i tørt gress på et utall nettsteder de siste dagene. De to skal allerede har spilt inn musikk til Hank Williams-teksten You Know That I Know, og flere låter skal være underveis.

Fotograf: allmusic.comDa Hank Williams, countrymusikkens første superstjerne, døde av en overdose i 1953 i baksetet på en Cadillac, etterlot han seg en mengde tekster som det aldri ble skrevet musikk til. Det er disse tekstene Dylan og White nå går løs på.

Det amerikanske bandet Wilco og den britiske singer/songwriteren Billy Bragg
hadde et tilsvarede prosjekt for sju-åtte år siden, da de satte musikk til en rekke tekster av den legendariske arbeiderklassetrubaduren Woody Guthrie. Dette resulterte i to ytterst lytteverdige album, Mermaid Avenue I og II. Guthrie hadde for øvrig stor innflytelse på en ung Bob Dylan på begynnelsen av 60-tallet, og gjennom karrieren har Dylan spilt inn mange coverversjoner av Guthries sanger.

I andre Dylan-relaterte nyheter kan vi fortelle at mannen har vært i studio og spilt inn en ny versjon av klassikeren A Hard Rain’s A’Gonna Fall fra 1963. Låten, som opprinnelig dukket opp på albumet The Freewheelin’ Bob Dylan, skal brukes for å markedsføre miljøarrangementet Expo Zaragoza, som finner sted i Spania neste sommer.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer