In Fort Knox With A Penny – En av mange

In Fort Knox With A Penny – En av mange

Sordal, eller Stein Sordal, fra Kristiansand har i sin tidligere karriere drevet på med betydelig hardere saker enn hva som foreligger på debuten In Fort Knox With A Penny. Han er tidligere medlem av metalbandet Green Carnation og har nå altså meldt overgang til den noe mer neddempede og mer strømlinjeformede poprocken. Resultatet er blitt så som så.

Sordal har en behagelig stemme som ligger tett opp til størrelser som Bono (U2) og vår egen Morten Harket. Det betyr igjen at stemmen hans både er volumiøs, klokkeklar og med et visst særpreg. Det er altså ikke stemmen det er noe i veien med, men det til tider pregløse og høyst variable låtene han har presset inn på debuten.

Streit poprock slik Sordal bedriver med er en vanskelig sjanger å bevege seg i musikalsk. Det skal mye til for å skille seg ut fra massen av andre band som holder til i samme sjanger og det er særdeles vanskelig å få låtene til å låte spennende og med et visst særpreg. Og det er det Sordal sliter med. Låtene er aldri direkte dårlige, men de har ikke slike kvaliteter som skal til for å løfte låtene over ”greit nok”- nivået, heller.

Sordal har potensial, ingen tvil om det og det finnes da en del låter som har kvaliteter som for eksempel Cobblestones Of Babylon, Boy & Girl og Larger Than Life, de to sistnevnte med solid vokalstøtte fra Anne Marie Almedal. I tillegg er førstesingelen Moving Clouds verdt noen superlativer.

Med et litt mer spennende låtmateriale og en spenstigere produksjon ville In Fort Knox With A Penny vært en mer enn god nok debut, men dessverre ender debutalbumet opp som ikke noe annet enn grei nok. Dette kan imidlertid Sordal rette opp til neste gang.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.