Moriah – Pen, men ujevn melankoli

Moriah – Pen, men ujevn melankoli

Martin Cornel har levert solide saker før i sin etter hvert innholdsrike karriere. Han skrev og fremførte det meste av filmmusikken til den norske filmen Loop i 2005 og har ved siden av sitt yrke som sykepleier pleiet musikkinteressen gjennom blant annet utgivelser med Martin Cornel And The Mind Invaders.

Moriah er den første langspilleren fra Martin Cornel og det går ikke lang tid før det går opp for lytteren at det er stemmeprakten som er den unge mannens største styrke. Han synger med en ren, lys og ikke minst kraftfull stemme som langt på vei evner å fange lytteren. I tillegg skriver han gjennomgående gode tekster og melodier.

Musikken er av det melankolske og mørke slaget og med et storslått tilsnitt som beveger seg på samme musikalske jaktmarker som band og artister som Mew, U2, et Radiohead i mørk popmodus og til dels Jeff Buckley, sistnevnte kanskje mest på grunn av en viss stemmelikhet. Det er både vakkert og medrivende, og håndverket er det i all hovedsak ingenting å utsette på. Det må likevel sies at Cornel blir til tider vel pompøs, svulstig og mørk (kan det skyldes hans bakgrunn som filmmusikkskaper?), også på en slik måte at det går utover helheten. I tillegg er det ikke alle låtene som klarer å fange opp interessen oss undertegnede. Noen av sangene blir for stillestående og utsvevende uten at det er noe som driver melodiene frem. Videre savnes det litt større variasjon både i takt og tempo.

Det er likevel ingen grunn til å bli surmaget etter å ha hørt debutalbumet til Martin Cornel. Her er det heldigvis mye positivt å trekke frem som blant annet den medrivne og lekre Lou, ellers er det tommelen opp og hatten av for Beautiful & Dangerous, Dwell With Me og The Day After Yesterday. Et lite minus må likevel utdeles for en høyst unødvendig versjon av U2s All I Need Is You. Cornel og medprodusent Torstein Garcia D’ Presno må også roses for å ha satt sammen en broket, men fin gjeng, musikere som backer opp Cornel og stemmen hans på en utsøkt måte og til tross for at det må trekkes litt for stilen, er Moriah blitt et til dels vellykket debutalbum.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.