April Sweet Come In – Kommende guder?

April Sweet Come In – Kommende guder?

Planet Mastergod med røttene sine i Halden byr på tungrock med stonerrocktendenser på bandets første langspiller. Og det er solide saker bandet- som tidligere har en EP, Rebel If Pushed, på samvittigheten – leverer på albumdebuten April Sweet Com In. De kan unektelig sitt fag til fingerspissene og fyller platen med ti kraftige og tunge låter i skjæringspunktet mellom tradisjonell tungrock og stonerrocken slik vi kjenner den fra band som Queens Of The Stone Age og kanskje enda klarere, Audioslave. I tillegg henter de en del fra våre egne El Caco, noe som kanskje ikke er så rart så lenge Anders Gjesti fra nettopp El Caco har produsert skiven.

Det er som tidligere nevnt solide saker Planet Mastergod leverer og de levere jevnt over en bra plate, men det finnes ankepunkter. Det skorter en smule på særpreget og egenarten på noe av materialet og spennvidden i låtene kunne kanskje vært større. Litt slapp og ensformig vokal er det tendenser til også, men som oftest klarer sanger Lars Edvardsen seg godt.

Selv om de helt store høydepunktene ikke er så enkle å plukke, betyr ikke det at April Sweet Come In er et dårlig album. Tvert i mot. Det er jevnheten som er bandet og platens styrke. Låtene er ikke like umiddelbare som man kanskje kunne ønsket seg, men den har uten tvil evnen til å vokse seg bedre etter flere gjennomlyttinger. Og låter som Alpha Male, Hey Hey Hey og Kortina har absolutt det lille ekstra til å bli favoritter både fra scene og plate.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.