Scroll To Top

Bo Diddley er død

Artister: Sjangre: , ,

Legenden døde av hjertesvikt i sitt hjem i Florida, etter å ha slitt med helseproblemer det siste året.

Bo Diddley het egentlig Ellas Otha Bates McDaniel, og slo igjennom med singelen Bo Diddley/I’m A Man i 1955. Han hadde sterk innflytelse på Buddy Holly, og influerte også direkte og indirekte blant andre The Beatles, The Rolling Stones, Eric Clapton og The Clash.

Han er også den eneste personen i musikkhistorien som har fått en rytme oppkalt etter seg; den såkalte Bo Diddley-beaten.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer