Scroll To Top

Demoklare Wilco

Artister: Sjangre: , ,

Foto: Henning Poulsen

Det er bladet Rolling Stone som melder at Wilco nå er i gang med å spille inn sin sitt syvende studioalbum, i bandets eget studio i Chicago. Ifølge gitarist Nels Cline, som begynte å spille med bandet da Jay Bennett ble kastet ut for 5-6 år siden, er vil lydbildet på det nye albumet bli ”vilt og uventet”.

Wilco ble stiftet i 1994, etter at alt.country-bandet Uncle Tupelo gikk i oppløsning på grunn av konflikter mellom bandets to låtskrivere Jay Farrar og Jeff Tweedy. Farrar startet bandet Son Volt samme år.

I 1995 slapp Wilco sitt første album, A.M., som ble etterfulgt av det kritikerroste dobbeltalbumet Being There året etter.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer