Mørk inspirasjon for Sonic Youth

Mørk inspirasjon for Sonic Youth

I et intervju med Billboard lover frontfigur Thurston Moore en ny og frisk start for Sonic Youth på amerikanernes nye album, som gis ut i sommer. Ifølge Moore har bandet latt seg påvirke av flere black metal-band, uten at musikken blir spesielt mye tyngre enn før. Det er nemlig i metal-tekstene Sonic Youth har funnet inspirasjon.

Det nye albumet, som ikke har fått noe navn ennå, er det første albumet Sonic Youth gir ut på plateselskapet Matador – og det 15. studioalbumet siden 1983. Siden tidlig nittitall har veteranene utgitt musikk på DGC, men i dag er Geffen-labelen i praksis oppløst.

Sonic Youth ble stiftet i New York i 1981, og har hatt stor innflytelse over den amerikanske indiebevegelsen i tre tiår. Bandet har spilt i Norge en rekke ganger, senest i 2008 på Øyafestivalen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.