Brun bergtar britene

Brun bergtar britene

Ane Brun fikk ingen Spellemannspris i år, men nå får hun i stedet ros fra utenlandske musikkjournalister. Changing Of The Seasons, som ble utgitt i Norge i fjor til jevnt over gode kritikker, ble i slutten av januar lansert i Storbritannia. Albumet har fått britiske musikkjournalister til å hente frem lovordene.

Anmelderen i kulturmagasinet MusicOMH gir like godt toppkarakteren til Ane Brun; fem av fem mulige stjerner. Albumet er perfekt for selvmedisinering, uansett hvilken stemning du er i, ifølge MusicOMH. Det etablerte musikktidsskriftet Uncut forteller at den norske singer/songwriteren blomstrer på sitt femte album, og gir fire av fem stjerner. Mens nettstedet ilikemusic.com, som ikke ruller terninger eller gir karakterer på sine anmeldelser, hyller Brun som ”en av de fineste indiefolkstemmene i Skandinavia”.

Tradisjonsrike The Times beskriver albumet som en blanding av Björk og Ray LaMontagne, og gir karakter fire av fem. Anmelderen til ekstremtabloiden The Sun gir utgivelsen tre og en halv av fem, og er spesielt imponert av den ”dramatiske” versjonen av Cyndi Laupers True Colours, og sammenligner Brun med både Kate Bush, Dolly Parton og – du gjettet riktig – Björk.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.