Ber NRK fylle podcaster med indiemusikk

Ber NRK fylle podcaster med indiemusikk

Tidligere denne uken ble det klart at en ny avtale mellom NRK og plateselskapenes bransjeorganisasjon IFPI dramatisk innsnevrer rikskringkasterens mulighet til å fylle sine mange podcastsendinger med musikk. I den nye avtalen reguleres musikkinnholdet fra opptil 70 prosent til maksimalt 50 prosent.

I et åpent brev ber de tre plateselskapene Morten Samdahl i Spoon Train Audio, Are Volmert Sørensen i Bolibomba Records og Ola Innset i How is Annie Records om at NRK leter andre steder for å fylle opp podcastene sine med musikk. De mener de nye restriksjonene er en gyllen mulighet for rikskringkasteren til å spille også annen musikk enn den som kommer fra promoavdelingene til de store plateselskapene.

«Ti prosent av Norges plateselskaper er faktisk ikke medlemmer av IFPI. Man hører kanskje ikke så mye fra oss, for vi har et ganske mye mindre markedsføringsbudsjett enn de store plateselskapene, men det er ikke helt utenkelig at noen av artistene våre kunne passet alldeles finfint inn i deres sendinger,» skriver de tre aktørene i brevet.

Videre står det: «Derfor tillater vi oss å foreslå at dere fra nå av fyller de av deres sendinger som skal podkastes med kun 49 prosent musikk fra plateselskaper som er organisert gjennom IFPI. De resterende 21 prosentene med musikk kan dere fylle opp med spennende, ny musikk fra uavhengige plateselskaper som ikke ser noen grunn til å kreve store pengesummer utover TONO-pengene for at musikken kan bli liggende ute i podkaster. Vi er greie sånn.»

De tre selskapene utgir blant annet The Megaphonic Thrift, Monzano, The Little Hands of Asphalt, My Little Pony, Lama, Einar Stray og Nomber 5s.

Programlederne Bård Ose i P.i.l.s. og Kari Slaatsveen i Kveldsmat har begge gått ut og sagt at den nye avtalen betyr kroken på døren for deres populære podcaster. Også Lydverket, Herreavdelingen og Jungeltelegrafen kan henge i en tynn tråd.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.