Litt Bono, litt Yoko Ono

Litt Bono, litt Yoko Ono

Foto: Thomas Olsen/Berlinkontoret
 
Bandet som har sysselsatt nysgjerrige fans med palindromer og matematiske gåter på nettet i forkant av konsert og albumslipp består av a-has Magne Furuholmen, Mews vokalist Jonas Bjerre, Coldplay-bassist Guy Berryman og produsent Martin Terefe.
 
Livedebuten og lansering av albumet We are Here var derfor passende nok lagt til den magiske for-og-baklengs-datoen 01022010.
 
Fotograf: Thomas OlsenMen kvartetten leverte ingen konsert i tradisjonell forstand. Musikerne stod inne i en kube, plassert midt på gulvet, i det forholdsvis lille lokalet WMF. Publikum stimlet sammen rundt kuben, men fikk aldri se annet enn bandmedlemmenes siluettene på lerretet. På kubens fire sider ble det prosjektert video og animasjoner.
 
Morten Harket var også kommet til Berlin for å se sin kollega i fri utfoldelse inne i de rundt regnet 9 kubikkmeterne.
 
Konserten ble holdt som en del av klubbkonseptet til byens årlige kunstfestival Transmediale, som arrangeres for 11. gang i år. Et klubbprogram som tidligere år har hatt besøk av norske navn som Biosphere, Next Life, Golden Serenades, Kim Hiorthøy, Hanne Hukkelberg, Jazkamer, KILLL, Lindstrøm, MoHa! og Nils Petter Molvær.
 
I år legger også Ulver veien innom Transmediale førstkommende mandag under sin pågående europaturne.
 
Fotograf: Thomas OlsenDenne torsdagen spiller nok et hemmelighetsfullt navn på festivalen. Oni Ayhun som også driver med tallmagi, og har gitt ut blant annet vinyl med kronologiske titlene OAR001, OAR002, OAR003, OAR004 og OAR005. Bak det eksentriske artistnavnet står Olof Dreijer fra The Knife. Ryktene sier han vil stille i kjole og maske i kveld.
 
Og på fredag spiller bl.a. Four Tet som har høstet gode anmeldelser for sitt nye album There Is Love In You.

Sjekk også ut…
http://www.clubtransmediale.de

Fotograf: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas Olsen

Ida Svingen Mo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.