Walk the Nile – Tilbake til fremtiden

Walk the Nile – Tilbake til fremtiden

Siden utgivelsen av Dodovoodoo i 2008 har Elephant9 skapt seg et stort navn innen norsk jazz. Med medlemmer fra metalljazz-bandet Shining samt Supersilent og BigBang har disse gutta et stort spenn musikalsk, noe som skulle vise seg å være en helt essensiell grunnmur for jazzrockerne.

Elephant9 skiller seg uten tvil ut fra mengden – især med sin spesielle form for jazz som sikter seg inn mot den ville, lekende og progressive grooven fra 70-tallet, som allikevel er innovativt så det holder.

Walk The Nile kan man trekke frem Miles Davis som en viktig inspirasjonskilde, uten at dette er spesielt dominerende. Tross alt er Elephant9s utgivelse av det utradisjonelle slaget hvor hammondorgelet er spesielt framtredende og det løsaktige improvisatoriske er et uunngåelig faktum.

Mens Habanera Rocket tikker inn på godt over fjorten minutter, har vi vært vitne til en storslagen jazzfusjon som ikke er hverdagskost som sådan. Låten er ekvivalent med skivas første spor; den ubarmhjertige Fugl Fønix, bortsett fra at de her drar det enda lenger og viser at improvisasjon kan være nokså strukturert allikevel – det er Elephant9 nemlig et levende bevis på.

Silje Dahl Osnes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.