Topp Stemning På Lokal Bar – Topp stemning på 8-bit-vis

Topp Stemning På Lokal Bar – Topp stemning på 8-bit-vis

Casiokids fikk sin velfortjente glans i rampelyset etter at den catchy og dansbare låta Fot I Hose dominerte filmmusikken til ungdomsfilmen Vegas, her hjemme i Norge. I tillegg fikk låta med den nærmest hypnotiserende rytmen en gylden plass på fotballspillet FIFA. Først da slo de gjennom for alvor, og etter å ha tatt hjemstedet Bergen med storm, fulgte utlandet. De ble straks sammenlignet med electronica-acts som Vampire Weekend og Duran Duran, og det faktum at de synger på bergensdialekt er svært underfundig ettersom de har sjarmert og imponert det amerikanske publikum.

Nå er de i omsider ute med sin debut, og det er intet mindre enn en dobbeltskive de serverer oss. Plate nummer to består av diverse remikser av den originale plata, noe som dessverre trekker ned karakteren grunnet stor overflødighet. Ser man dog bort fra denne overflødige saken, sitter man igjen med en utgivelse fylt med uhøytidlige, morsomme og til tider afrobeat-suggererende partylåter.

Finn Bikkjen engasjerer stort med sitt barnslige uttrykk, og det er nesten umulig å ikke synge med. Videre på En Vill Hest dukker gamle barndomsminner opp, da det umiddelbart dras kjensel på keyboard-riffet som fantes på mang et Casio-keyboard på 80-tallet og videre utover de nostalgiske 90-årene.

Topp Stemning På Lokal Bar har partyfaktor til tusen, men man skal nok ha en god del innabords før man begir seg ut på plate nummer to. Men det er fritt fram; denne skiva har offisielt oppnådd partystatus og kan uten tvil benyttes både til vorspiel, fest og nachspiel. God fest!

Silje Dahl Osnes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.