Ett-album-band gir ut boks

Ett-album-band gir ut boks

Bokssettet Calling All kommer ut før sommeren, og inneholder tidligere uutgitte låter, demoer, konsertinnspillinger og alternative versjoner av låtene fra bandets selvtitulerte debut og svanesang fra 1990.

The La’s dukket opp på musikkscenen i Liverpool tilbake i 1983, og året etterpå ble Lee Mavers rekruttert som gitarist. Mavers ble etter hvert både vokalist og hovedlåtskriver i The La’s. Et par singelutgivelser fulgte i løpet av andre halvdel av 80-tallet, men til tross for gode kritikker uteble den kommersielle suksessen. Bandet gikk i gang med å spille inn sitt debutalbum, men en voldsom utskifting av medlemmer samt mer enn et snev av perfeksjonisme gjorde at innspillingen tok to år. Dårlig salg, krangling og en stadig mer mediesky Lee Mavers gjorde at bandet gradvis gikk i oppløsning, selv om frontfiguren angivelig fortsette å skrive og spille inn The La’s-låter de neste fem-seks årene.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.