Boarding completed

Boarding completed

Tekst: Hege Nilsen. Foto: Thomas Olsen

Etter oppstarten på et jorde utenfor Berlin er gøy på landet for lengst byttet ut med en mer urban setting i Berlinfestivalens femte år. I år tar den av for andre gang på Hitlers prestisjeflyplass Tempelhof.
I fjor måtte artistene nærmest konkurrere om oppmerksomheten med det monumentale byggverket i neoklassisistisk stil, og den spesielle lokaliseringen på rullebanen midt i Berlin gjør festivalen til noe litt utenom det vanlige.

Lufttrafikken fra Tempelhof ble stanset for godt i 2008. Men siden da har flyplassen rukket å bli en viktig kulturarena, og terminalbygget brukes til både konserter og messer. Også området rundt, med rullebaner og gressplener, ble tidligere i år åpnet som en ny folkepark midt i hjertet av den tyske hovedstaden.

Panorama har dekket de tre siste Berlinfestivalene og artistlista er også i år imponerende. I år presenterer de det mest omfattende programmet noensinne, og har også inngått et samarbeid med bransjefestivalen Popkomm.

De belgiske brødrene David and Stephen Dewaele i 2manydjs er kjent for sine mash up’er, og vi ser frem til et gjensyn med gutta i Berlin etter opptredenen på Oslo Live i fjor. Sammen med Stefaan Van Leuven, Steve Slingeneyer og Dave Martijn utgjør de også Soulwax, som også gjester den nedlagte lufthavnen i år.

Peaches har vært med som en rød tråd i Berlinfestivalens program, og var blant annet trekkplaster i 2007. I fjor var den sexgale kanadieren, som har Berlin som base, tilbake som DJ. Og i år har hun annonsert sitt eget lasershow!

Megaphonic Thrift skal sørge for at bergensbølgen når helt ned til Berlin. I tillegg bidrar Therese Aune med å få opp norskprosenten i programmet. Ellers gleder vi oss blant annet til de finske electrojentene i Le Corps Mince Du Francoise, partykongen LCD Soundsystem, heksa Fever Ray, 90-talls trip-hoper Tricky, Edwyn ”A Girl Like You” Collins og harde technobeats fra Boys Noize>/b>.

Fotograf: Thomas OlsenI tillegg til de allerede nevnte artistene spiller også: Fatboy Slim, Hot Chip, Soulwax, Gang Of Four, Atari Teenage Riot , Adam Green, Blood Red Shoes, We Have Band, Caribou, Erol Alkan, Junip, Herman Dune, Goose, Mit, Norman Palm, Zola Jesus, Barbara Panther, Amiina, Bon Homme, De Staat, Spleen United, Jesse, Cast Of Cheers, Boemklatsch, Berlin Battery Crew feat. Shir Khan, DJ Supermarkt und Jack Tennis, “Chilly” Gonzales, Lali Puna, Wedding Present performing Bizarro, Superpunk, Seabear, Neon Indian, Tahiti 80, Baby Monster, Fang Island, The Morning Benders, Shadow Dancer, Djedjotronic, Les Petit Pilous, Housemeister, Strip Steve & Das Glow, Enno Bunger, Kimono, Rich Aucoin, Yes Cadets, Sick Girls og Hugo Capablanca.

ekstern

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.