Kinky vennealbum

Kinky vennealbum

Albumet See My Friends er spilt inn i New York, New Jersey, Chicago, London og – faktisk – Oslo, slippes i Europa i november og må være årets desiderte julegave til gamle rockere som har alt. Hovedvokalist og låtskriver i The Kinks, Ray Davies, har nemlig spilt inn 14 av sine gamle klassikere med en imponerende vennegjeng.

Superstjernen Bruce Springsteen stiller opp på Better Things, mens mannen som av enkelte onde tunger kalles fattigmanns-Springsteen, Jon Bon Jovi, opptrer på Celluloid Heroes. En av de mer overraskende gjestene på albumet er Metallica, som har tatt seg en liten pause fra sitt korstog mot musikkpirater for å spille inn You Really Got Me, som var gjennombruddssingelen til The Kinks helt tilbake i 1964. Alex Chilton, som døde i mars i år, opptrer sammen med Davies på ‘Til The End of The Day.

Ryktene om en Kinks-gjenforening har versert i noen år, men uenigheter mellom bandets to grunnleggere, brødrene Ray og Dave Davies, samt sistnevntes dårlige helse, har stått i veien for et comeback. I sommer døde bandets bassist Pete Quaife.

Her er låtlisten til See My Friends:
Better Things – Ray Davies og Bruce Springsteen
Celluloid Heroes – Ray Davies, Jon Bon Jovi og Richie Sambora
Days/This Time Tomorrow – Ray Davies og Mumford & Sons
A Long Way From Home – Ray Davies, Lucinda Williams og The 88
You Really Got Me – Ray Davies og Metallica
Lola – Ray Davies og Paloma Faith
Waterloo Sunset – Ray Davies og Jackson Browne
‘Til The End of The Day – Ray Davies, Alex Chilton og The 88
Dead End Street – Ray Davies og Amy MacDonald
See My Friends – Ray Davies og Spoon
This Is Where I Belong – Ray Davies og Black Francis
David Watts – Ray Davies og The 88
Tired Of Waiting – Ray Davies og Gary Lightbody
All Day and All Of The Night/Destroyer – Ray Davies og Billy Corgan

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.