18 norske til South By Southwest

18 norske til South By Southwest

Foto: Signe Christine Urdal/Encyclopaedia Metallum

Den gigantiske bransjefestivalen South By Southwest (SXSW) har i en årrekke vært et populært utstillingsvindu for norsk musikk. I år har hele 18 norske band og artister har fått en offisiell invitasjon til å spille showcase i løpet av festivalen, som arrangeres fra 16. til 20. mars.

– South By Southwest er et viktig utstillingsvindu mot USA og resten av verden. Det er gledelig at så mange norske artister inviteres år etter år. Det vitner om at norsk musikk har et godt renommé internasjonalt, sier daglig leder i Music Export Norway, Inger Dirdal. Hun oppfordrer de norske representantene til å gjøre grundig forarbeid med markedsføring. – Med rundt 2000 artister i aksjon, sier det seg selv at konkurransen om oppmerksomheten fra internasjonal musikkbransje og presse er knallhard, sier Dirdal.

Norske innslag på SXSW 2011:
Altaar
Benea Reach
Casiokids
Datarock
Death Crush
Forza
Harry`s Gym
DE Håker Flaten
Kvelertak
Marit Larsen
The Megaphonic Thrift
Mylittlepony
Nico D & Admiral P
Serpentine
Simon Says No!
Sondre Lerche
Tôg
Youth Pictures Of Florence Henderson

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.