En indianer krysser sitt spor

En indianer krysser sitt spor

How to Become a Clairvoyant er navnet på platen som Robbie Robertson slipper 11. april. Kanadieren har fått hjelp av blant andre Eric Clapton, Steve Winwood, Robert Randolph, Trent Reznor og Tom Morello.

Robertson møtte Levon Helm, Garth Hudson og nå avdøde Richard Manuel og Rick Danko i backingbandet til rockabilly-artisten Ronnie Hawkins. I 1964 forlot de Hawkins og startet The Band. Gruppen utga klassiske album som debuten Music From the Big Pink og selvtitulerte The Band, og multiinstrumentalisten Robertson skrev noen av gruppens beste låter, deriblant The Night They Drove Old Dixie Down, The Weight og Up On Cripple Creek. The Band fungerte også som en kreativ katalysator for Bob Dylan.

Som soloartist har Robertson kun utgitt fire studioalbum siden 1987, med låter som Somewhere Down the Crazy River og The Arrow. På de to siste albumene utforsker veteranen sine indianske røtter. På det nye albumet skal Robbie Robertson imidlertid vende tilbake til rocken, meldes det.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.