Guided By Voices til Øya

Skuffelsen var stor da låtskriver og frontmann Robert «Bob» Pollard oppløste Guided By Voices i 2004, men fansen øynet håp da gruppen ble gjenforent i fjor høst i forbindelse med plateselskapet Matadors 21-årsfeiring. Og ganske riktig ble dette første skritt på vei mot et comeback i form av en utsolgt turné i hjemlandet. Noe nytt album har det foreløpig ikke blitt, og utenfor USAs grenser er det få som har fått glede av gjenforeningen.

Før nå. I dag melder nemlig Øyafestivalen at de har overtalt Pollard & co til å legge sin første Europa-konsert etter gjenforeningen til Norge. Guided By Voices har visstnok takket nei til flere store festivaler nedover kontinentet. Bandet skal spille på hovedscenen på torsdagen.

Hyperaktiv
Ingen vet nøyaktig hvor mange låter Guided By Voices spilte inn fra bandet ble stiftet i Dayton, Ohio i 1985 og til de ble oppløst i 2004. Totalt ble det 16 offisielle studioalbum, fem bokssett og utallige EP-er, splittutgivelser, singler og VHS/DVD-er. Bandoppsettet er endret en rekke ganger, men hjernen bak gruppen, hyperproduktive Robert Pollard, har alltid stått i sentrum. Både før og etter 2004 har Pollard utgitt en rekke soloalbum, i tillegg til å sette i sving musikalske prosjekter under navn som Circus Devils og Boston Spaceships. Hittil i 2011 har han gitt ut to soloalbum, Space City Kicks og Lord of the Birdcage.

Panorama sikret seg en prat med Robert Pollard et drøyt år før Guided By Voices ble oppløst – da bandet nettopp hadde sluppet det undervurderte albumet Earthquake Glue.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.