Europas mest grensesprengende

Europas mest grensesprengende

Prisene, som deles ut på bransjefestivalen Eurosonic Noorderslag i Groeningen i Nederland 12. januar 2012, går til artister som lykkes særdeles godt med å nå ut til publikum utenfor sitt egen hjemland. Vinnerne kåres på bakgrunn av platesalg og radiospilling samt stemmegivning fra utvalgte europeiske festivaler og radiostasjoner.

Ingen norske artister eller band er å finne blant årets mottakere, mens både Sverige og Danmark har hver sin prismottaker, henholdvis Swedish House Mafia og Agnes Obel. Publikum kan stemme på sin favoritt mellom 1. november og 31. desember i år. Artisten med flest stemmer mottar en egen publikumspris.

European Border Breaker Awards er blitt delt ut de siste åtte årene. Blant tidligere vinnere av prisen finner vi Adele, Lykke Li, The Baseballs, Carla Bruni, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, The Scripts, Milow, Katie Melua, Mumford and Sons, Caro Emerald og norske Donkeyboy.

Europeisk musikk selger for nærmere 50 milliarder kroner årlig og utgjør en femtedel av det globale musikkmarkedet, ifølge pressemeldingen.

Vinnerne av European Border Breaker Awards 2012:
Elektro Guzzi (Østerrike)
Selah Sue (Belgia)
Agnes Obel (Danmark)
Ben l’Oncle Soul (Frankrike)
Boy (Tyskland)
James Vincent McMorrow (Irland)
Afrojack (Nederland)
Alexandra Stan (Romania)
Swedish House Mafia (Sverige)
Anna Calvi (UK)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.