Scroll To Top

På vinyltoppen

Artister: Sjangre: ,

Det viser fersk salgsstatistikk fra USA, foretatt av Nielsen SoundScan. Abbey Road solgte 41 000 eksemplarer på vinyl i statene i løpet av fjoråret, etterfulgt av Mumford and Sons-albumet Sight No More og King of Limbs av Radiohead.

Abbey Road toppet også salgsstatistikken i 2009 og 2010, ifølge Nielsen SoundScan. The Beatles ga ut platen i 1969, og selv om Let it Be kom året etter var Abbey Road det siste albumet Liverpool-gruppen spilte inn sammen. Albumet lå på førsteplass på salgslistene i 11 uker både i USA og Storbritannia. Drøyt 10 år senere passerte Abbey Road som første The Beatles-plate 10 millioner solgte eksemplarer.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer