På vinyltoppen

På vinyltoppen

Det viser fersk salgsstatistikk fra USA, foretatt av Nielsen SoundScan. Abbey Road solgte 41 000 eksemplarer på vinyl i statene i løpet av fjoråret, etterfulgt av Mumford and Sons-albumet Sight No More og King of Limbs av Radiohead.

Abbey Road toppet også salgsstatistikken i 2009 og 2010, ifølge Nielsen SoundScan. The Beatles ga ut platen i 1969, og selv om Let it Be kom året etter var Abbey Road det siste albumet Liverpool-gruppen spilte inn sammen. Albumet lå på førsteplass på salgslistene i 11 uker både i USA og Storbritannia. Drøyt 10 år senere passerte Abbey Road som første The Beatles-plate 10 millioner solgte eksemplarer.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.