Notoddenvenn Louisiana Red død

Notoddenvenn Louisiana Red død

Foto: Till Niermann/Wikimedia Commons

Red ble født i 1932 i Alabama, og døde 25. februar 2012 på et sykehus i Tyskland hvor han har bodd siden 1981. Han spilte inn albumet Back to the Black Bayou i Juke Joint Studio på Notodden sammen med norske musikere som Reidar Larsen og kunstnerisk leder av Notodden Bluesfestival, Jostein Forsberg.

Louisiana Red ble født Iverson Minter og mistet sin mor bare en uke inn i livet. Fem år senere ble faren drept av Ku Klux Klan. Tross tragedier oppdaget han bluesen og spesielt Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins og John Lee Hooker. Den svarte humoren skinte i gjennom i låter som Too poor to die mens den rå stemmen og grooven på Alabama Train får en til å gyse. Det siste albumet, spilt inn med Little Victor, heter Memphis Mojo og er utgitt på Ruf Records.

Artisten beriket bluesscenen i en spennende karriere som inkluderte jamsessions med alle de kjente, som B.B.King. Louisiana Red utgav over 50 album og var en av flere bluesmusikere som nådde sjels år og alder det siste året, noe som vil merkes på bluesscenen som har mistet flere av sine aller, aller beste.

Hør Louisiana Red fremføre Alabama Train.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.