Bestefar opp fra graven

Bestefar opp fra graven

Foto: Jeff Hawe

En av årets mest overraskende gjenforeninger blir et faktum når Grandaddy står på samme scene igjen 1. september på End of the Road. Den engelske festivalen skriver på sin hjemmeside at California-bandet skal spille et begrenset antall konserter til høsten.

Grandaddy parkerte sine psykedeliske tøfler i 2006. Dårlig lønnsomhet ble oppgitt som en hovedgrunn, i tillegg til at vokalist og hovedlåtskriver Jason Lytle slet med rusavhengighet og utbrenthet. Siden den gang har medlemmene jobbet på ulike prosjekter. Lytle har utgitt tre album under eget navn, mens gitarist Jim Fairchild har utgitt to under navnet All Smiles. Sammen med trommeslager Aaron Burtch har Lytle dessuten utgitt musikk under navnet Admiral Radley.

Jason Lytle var opprinnelig profesjonell skater, men måtte legge opp på grunn av skader. I 1992 startet han Grandaddy sammen med Burtch og bassisten Kevin Garcia, mens Fairchild og keyboardist Tim Dryden ble med noen år senere. Debuten Under the Western Freeway kom i 1997, men det var med andrealbumet, det bleke mesterverket The Sophtware Slump, at Grandaddy fikk sitt virkelige gjennombrudd. Senere kom Sumday og Just Like the Fambly Cat, før bandet ga seg.

Grandaddy var også kjent for sine underfundige, skakke musikkvideoer. Vi kan for eksempel anbefale The Crystal Lake, The Nature Anthem, A.M. 180 og Hewlett’s Daughter.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.