Oslo har Europas beste musikksmak

Oslo har Europas beste musikksmak

Foto fra Øyafestivalen i Oslo: Nils Fabian Skumsvoll

En forskningsrapport fra University College of Dublin har logget og analysert trafikkdata fra Last.fm-brukere i 200 byer over en treårsperiode. Ved hjelp av metodikk som ellers brukes til å identifisere ledermønstre i fugleflokker konkluderer rapporten med at Oslo og Stockholm er de to byene i Europa som er tidligst ute med å høre på ny musikk, skriver teknologimagasinet Wired.

I undersøkelsen kommer Stockholm og Oslo på førsteplass når det gjelder ny musikk innenfor alle sjangre. Innenfor indiesjangeren er Paris hårfint foran Oslo, mens svenskenes hovedstad er langt bak. Oslo og Stockholms musikalske lederskap kommer spesielt tydelig frem ved å studere musikkscrobbling i flere britiske byer. Musikklyttere i London, Birmingham, Bristol og Brighton er mer påvirkelige for trender fra Oslo og Stockholm enn de er fra hverandre.

På andre siden av Atlanteren er musikklyttere i Los Angeles og Montreal først ute med å oppdage indietrender, mens Atlanta og Chicago er tidligst ute med å høre på hiphop.

Fotograf: Nils F. Skumsvoll

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.