På bøljan blå med blues

På bøljan blå med blues

Foto: Tove Andersson

Flerfoldige band er inkludert i billetten og sørger for blå toner fra flere scener i to dager til ende. Som en luksusøy revet løs fra fastlandet seiler skipet bedagelig ut av Oslofjorden; en kjempe i et litt for lite kar. Her mettes omtrent 3000 daglig fra restauranter for alle mager og lommebøker. For bluespublikummet er dette en forsmak på festivalsommeren. Smilene sitter løsere enn vanlig på et bluescruise – og bli ikke overrasket om du deler glassheisen med en amerikansk musiker, en gitar og dansekåte damer.

Fotograf: Tove AnderssonMange har blitt kjent med Tina Lie for første gang på cruise – låtskriveren og vokalisten som er kjent fra VG-lista med Free enough to Fall. – Hun høres ut som Tina Turner, sa en tysk passasjer, – uten å vite at damen med trolsk utseende og en overraskende kraftig vokal også heter Tina. En ivrig skare bluesfans og swingfolk samle seg foran scenen der stemmen holdt til øverste rad i den store showloungen. I år er hun tilbake.

Utvalget av band er enormt, fra inn- og utland, fra røffe kvinner til rocka menn, fra verdensstjerner til unge talenter som Groovy Company, et band som oppsto på Ungdommens Kulturmønstring i 2007 og består av ungdom fra 16 til 21 år. Earl Thomas har vært her, Bobby Jones og Kirk Fletcher har spilt om bord, svenskene har sjarmert publikumet med T-bear and the Dukes of Rhytm og det blir alltid impulsiv jamsession i Donkey Pub. Bookingansvarlig er selv musiker, Jan Tore Lauritsen er bedre kjent som J.T i J.T Lauritsen & The Buckshot Hunters.

Kiel-turen ikke hva den var
Stemningen i promenadegaten midtskips får tyskere på vei hjem fra Norgesferien til å stanse opp og utveksle smil. Det er jam på gang. Her har Victor Wainwright tar innersvingen på publikum med boogie-woogie slik ingen har sett det. På kvelden befinner tangentene seg over hodet på moromannen og musikeren – og det skyldtes ikke høy sjø. Nå er det Reidar Larsen sin tur.

– Jeg har vært på konsert i 12 timer nå, smiler en av gjestene. Åse, som til daglig jobber på Rikshospitalet, innrømmer at hun begynner å bli sliten, men det kommer ikke på tale å gå! Ikke for noe annet enn å innta et bedre måltid og gjøre innkjøp.

Det er i det hele tatt et voksent publikum på bluescruisene, noe som gjør cruisene perfekte for musikk og danseglade. Klokka 03.00 står alle i pølsekø, for nattmat er viktig for den som skal orke turen i land og dele en tønne øl på Kielerbrauerei.

Fotograf: Tove AnderssonBluescruise er ikke nytt for Color Line, men fra å nærmest være en medlemsfest for bluesklubbene i Oslo, har cruiset vokst til å fylle hele showloungen med skipets største bar og blues fra Norge, Sverige, England og USA. Den harry Kiel-fergen har for mange blitt en luksushelg med spa. Sultne stopper opp i tapasbaren, bortskjemte kosmopolitter får endelig skum på kaffen i kaffebaren, de tørste pauser i Donkey Pub, og lekne dupper som guppyer i en diger jacuzzi i Aqualand, riktignok på bare 11,3 meter i diameter, men svømmer man i ring får man om ikke annet trent lattermusklene.

Bluescruiset, som fylte 10 år i fjor, arrangerer nytt cruise 26. april og enda ett på høsten. Øvrige musikere på vårcruiset er Eric ‘Slim’ Zahl & the South West Swingers, Billy T Band, Tina Lie, Stina Stenerud og The Douglas Group.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.