Cinematic – Ambisiøs filmmusikk utenfor lerretet

Cinematic – Ambisiøs filmmusikk utenfor lerretet

Ifølge bandet selv er Cinematic filmmusikken til en ikke-eksisterende film. Skiva har nemlig et slags filmtema, hvor flere av låtene inneholder sitater og utdrag fra både polske og internasjonale filmer. For et album som mange steder ble kåret til årets album i hjemlandet Polen, setter det uten tvil visse forventninger til bandets prestasjoner; forventninger som kan være vanskeligere å oppfylle utenfor Polens landegrenser.

Det er tydelig at bandets fire godt voksne medlemmer har lang erfaring innen musikkyrket, noe den varierte og atmosfæriske låta Trip to Doha vitner om. Cinematic er egenprodusert og bandets første utgivelse, og lydbildet består utelukkende av gitarriff á la Pink Floyd som før du har rukket å si ordet «prog» skifter over til lange, drømmende pianoseksjoner.

Selv om skiva har et velfungerende konsept og er godt gjennomført musikalsk sett på den måten at låtene overrasker og de kjedelige øyeblikkene er få, er Cinematic en noe uklar og ullen opplevelse. Hadde plata vært instrumental og uten polske filmdialoger som ikke alltid hører helt hjemme, ville Lebowski kommet heldigere ut av det.

Konklusjonen er at filmmusikk fenger, men når musikken ikke er tilpasset et lerret kan filmsitater og sekvenser med fordel kuttes ut. For Lebowski har fortsatt ambisjoner om å nå langt, og det gjør de nok. Det er bare litt tilspissing som skal til.

Silje Dahl Osnes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.